L’equip jurídic que porta la defensa de l’alcaldessa, Ada Colau, en la querella per les subvencions a entitats socials, sosté que no hi ha cap indici contra ella ni cap irregularitat administrativa. Hores abans que Colau vagi a declarar a la Ciutat de la Justícia, l’advocat Àlex Solà s’ha mostrat confiat que el jutge acabarà arxivant el cas com va fer la fiscalia l’any passat per una denúncia similar.

És qüestió de temps que el jutge arribi a la mateixa conclusió que la fiscalia i arxivi el cas
Àlex Solà, advocat de l’alcaldessa

Solà veu en la querella un exercici de mala fe processal perquè enlloc es menciona que la fiscalia ja va investigar els mateixos fets l’any passat: “El fiscal anticorrupció va demanar tots els expedients i va ordenar, fins i tot, un informe policial de vinculació dels membres govern. Finalment, va decidir arxivar el cas perquè no hi havia indicis de delicte”, ha explicat.

En aquesta ocasió, la denúncia s’ha presentat directament als jutjats, és per això que s’ha citat a declarar l’alcaldessa. El seu advocat ha detallat que si un jutge accepta una querella, el primer pas és citar a declarar el querellat, mentre que quan la investigació l’obre el ministeri fiscal, com va passar l’any passat, prendre declaració a l’acusat és un fet excepcional.

El govern hi veu una maniobra ideològica

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, s’ha mostrat convençut que en breu es podrà aclarir tota la controvèrsia generada i assegura que darrere de la querella hi ha un clara intenció ideològica contra el govern municipal.

Hi ha un abús del sistema judicial per part de determinats lobbys contra l’alcaldessa i altres membres del govern
Marc Serra, regidor de Drets de Ciutadania

Serra ha recordat que l’executiu ja ha rebut 11 querelles d’aquest tipus i que, fins ara, totes han estat arxivades.