Junqueras diputat presa possessió càrrec

La Junta Electoral Central (JEC) rebutja que el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, pugui presentar-se com a candidat a les eleccions del 10-N. Segons la resolució feta pública aquest divendres al migdia a un recurs presentat pels republicans, el candidat no pot presentar-se a les eleccions perquè “ha estat condemnat mitjançant una sentència ferma a penes de privació de llibertat” i això, segons argumenta la JEC citant l’article 6 de la llei electoral, és incompatible a ser escollit en unes eleccions.

També afegeix que la proclamació de candidats d’ERC és un acte ferm, que en el seu moment es podia haver recorregut, però que ara no pot ser revisat per la Junta Electoral. Els republicans ja han anunciat que presentaran un recurs a la decisió al Tribunal Suprem.

El Suprem ha deixat suspesa la inhabilitació de Junqueras

La defensa d’Oriol Junqueras havia demanat a la Junta Electoral Central una rectificació per restituir el president d’Esquerra com a cap de la llista del partit per a les eleccions generals del 2019. Els republicans van explicar aquest dijous que el Tribunal Suprem va deixar suspesa la pena d’inhabilitació de Junqueras després de la sentència del procés perquè cal resoldre abans la qüestió prejudicial presentada al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, a Luxemburg. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, va titllar l’episodi d”escàndol judicial” i considera que és una demostració de “l’arbitrarietat” de la justícia”.

L’advocat del republicà, Andreu Van den Eynde, també ha presentat un recurs de súplica al Tribunal Suprem en què li demana la llibertat provisional. Considera que, de la mateixa manera que els magistrats van deixar sense efecte la inhabilitació pendents de Luxemburg, també hauria de suspendre el compliment de la pena de presó mentre aquest tribunal europeu no resol la qüestió prejudicial.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]