El primer debat de la precampanya municipal ha tingut un clima de balanç de mandat en què només BComú n’ha fet una valoració positiva. “La ciutat funciona i funciona bé”, ha dit Janet Sanz. La resta han carregat contra la gestió de l’equip d’Ada Colau. Neus Munté ha criticat el “retrocés en civisme, mobilitat o habitatge”, Carina Mejías ha dit que “Barcelona necessita un canvi” i Alfred Bosch ha vinculat l’absència de Colau en el debat amb “el temor” a respondre.

També Jaume Collboni ha criticat “l’alcaldessa absent”, que creu que no ha generat un canvi a la ciutat. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha afirmat que Colau deixarà “una ciutat pitjor” que quan va arribar al govern. Eulàlia Reguant ha dit que per molt que el govern es vanti d’haver incrementat la inversió social, “les condicions de vida de la gent són les mateixes”.

Sanz i Bosch s’enganxen pel tramvia

Un dels cara a cara més tensos ha estat entre el líder d’Esquerra i la tinenta d’alcalde per la votació fallida del tramvia en el ple d’abril. Janet Sanz ha recriminat a Alfred Bosch que ERC donés suport als presidents Quim Torra i Pedro Sánchez però no al tramvia. Bosch ha replicat que amb el projecte del govern s’afavoria una empresa privada.