Segons Rovira, en els últims mesos s’ha viscut un increment de les “manifestacions ultres”, com la de fa dues setmanes convocada per Democracia Nacional, Somatemps i la Coordinadora por Tabarnia que va obligar l’Ajuntament a retirar momentàniament el llaç groc del balcó. També diu que han augmentat el nombre d’agressions feixistes. De fet, ha assenyalat que del setembre al desembre de l’any passat es van registrar 139 agressions fetes per membres d’aquests grups.

“Entenem que és una qüestió de garantir drets, de garantir la diversitat i, per tant, aquells que les volen vulnerar no han de tenir presència a l’espai públic“, ha explicat. A més, considera que la comissió també ha de servir per establir com ha de donar suport institucional a les víctimes d’aquestes agressions l’Ajuntament.

Acusa Ciutadans

Rovira afirma que accions com la de Carlos Carrizosa, diputat de Ciutadans, que va retirar el llaç groc d’un dels seients del Parlament, “alimenten” els grups d’ultradreta que “volen retirar la simbologia de reivindicació de drets de l’espai públic per tal de generar un espai net”.

“El PSOE és un dels partits que ha apuntalat el règim del 78”

Pel que fa a la moció de censura que ha provocat un canvi en el Govern espanyol i ha portat Pedro Sánchez a ocupar la presidència, Rovira ha afirma que no es poden “crear falses esperances” perquè el PSOE és un dels partits que va donar suport a aplicar l’article 155 i que va negar la violència de l’1-O. Tot i això, ha reconegut que és diferent del govern anterior perquè “el Partit Popular és una màfia organitzada”.

A més a més, ha valorat que l’arribada de Quim Torra, de moment, no ha suposat cap avanç, sinó “un munt de renúncies”. Per exemple, diu que la Generalitat ha renunciat al mandat de l’1-O i ha fer efectiva la república, però, en canvi, ha fet passos cap a mesures neoliberals.