Un dels canvis més importants que inclou la renovació de Sant Miquel té a veure amb la mobilitat. Ara, les furgonetes i camions podran estacionar a un espai reservat davant de les terrasses que hi ha a la plaça. Aquesta zona de càrrega i descàrrega només estarà operativa fins a les 11 h, però per un error el senyal no ho especifica. Per això, els restauradors han optat per ocupar l’espai amb taules i pissarres.

En aquest sentit, la presidenta de l’Associació de Veïns i Comerciants del carrer d’Avinyó, Teresa Caja, ha demanat paciència i ha advertit que el primer dia de canvis “és un dia complicat”. A més, ha afegit que “moure tot el que estava enquistat aquí està resultant difícil”.

Les motos, fora de Sant Miquel

A banda de la càrrega i descàrrega, els altres únics vehicles que podran aparcar d’ara endavant a Sant Miquel seran els cotxes de persones amb mobilitat reduïda. Fins ara tenien un espai reservat enmig de la plaça, però aquest dimecres es traslladarà al perímetre. Concretament, on fins hi ha l’aparcament de motos, que desapareixerà.

Objectiu: omplir la plaça d’activitats

Els canvis a la plaça responen a les peticions dels veïns de recuperar l’espai per als vianants. Per això, durant aquestes quatre setmanes que durarà la prova pilot, la zona central de la plaça de Sant Miquel s’omplirà d’activitats i s’hi preveuen organitzar activitats de les entitats i associacions del barri. L’objectiu és fomentar un “ús quotidià veïnal”. Així ho ha explicat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

De fet, l’Ajuntament ja hi ha instal·lat cadires, taules i para-sols amb llibres per compartir. Una mesura que no convenç a Ciutadans, ja que acusa el govern d’Ada Colau de fer “una competència deslleial” als restauradors.

Aquest mes, també servirà per explicar el nou projecte als veïns, amb un punt d’informació durant quatre hores al dia, on els ciutadans també podran exposar les seves propostes. Després es procedirà a redactar el projecte que recollirà els canvis finals que es faran a la plaça. Una reurbanització d’un milió d’euros que està previst que comenci a principis de l’any vinent i finalitzi al juliol del 2019.