A l’assemblea, Graupera ha recollit propostes dels voluntaris i ha respost preguntes. També ha servit per explicar-los com serà el reglament de les primàries que proposa. Es preveu que es pugui presentar com a candidat a les primàries tothom que ho vulgui. Accediran a la llista final aquells candidats que obtinguin el 15 % dels vots.

Jordi Graupera va presentar oficialment la seva proposta al Teatre Victòria el 20 de març. Allà es va mostrar convençut que si el sobiranisme es presenta conjuntament a les eleccions municipals de l’any vinent aquesta candidatura guanyaria les eleccions. També es va postular clarament com a alcaldable.

El periodista i doctor en filosofia política ha iniciat una ronda de contactes amb les principals entitats i partits a qui vol convèncer perquè s’avinguin a participar d’aquestes primàries sobiranistes. Ha mantingut reunions amb Neus Munté, Carles Agustí, Antoni Castellà, Gerard Ardanuy, Uriel Bertran, Xavier Trias i Elisenda Paluzie i té previst reunir-se també amb el secretariat de la CUP, Alfred Bosch i Marcel Mauri.

De moment els representants dels partits han mantingut certa distància amb la idea d’aquestes primàries obertes sobiranistes. De fet, Neus Munté ja va ser escollida com a alcaldable del PDeCAT i Alfred Bosch per ERC, després de ser l’únic candidat que va obtenir suficients avals.