Entre aquests projectes n’hi ha que ja es van engegar l’any passat, com el reforç de les línies d’autobusos que més se saturen a causa del turisme, com per exemple les que connecten amb la Barceloneta. Aquest any el govern municipal hi destinarà 1,3 milions. A Ciutat Vella s’han previst 590.000 euros per vetllar per la convivència veïnal amb presència d’un equip plurisdisciplinari.

També s’incorporen noves mesures, com l’obertura del vial dins del Recinte Modernista de Sant Pau, pressupostat en 300.000 euros. Una altra serà la millora de la il·luminació d’un aqüeducte a  Ciutat Meridiana, o la col·locació de nous urinaris a la via pública, que costarà 370.000 euros.

Pel que fa a les iniciatives culturals, es destinaran 365.000 euros al festival Llum BCN, al Festival Barcelona Obertura 2019 i al congrés professional Sónar+D.

La recaptació també revertirà en la gestió del turisme, i es promourà que sigui més sostenible, de proximitat i es controlarà l’afluència de visitants al Turó de la Rovira. A més, també es milloraran els entorns de la Sagrada Família.

Primer any amb el 50 % del que es recapta a la ciutat

Aquest és el primer any que Barcelona ha recaptat la meitat del que es recapta a compte de la taxa turística. Fins l’any 2016 el percentatge que rebia la ciutat era el 34 %, per bé que hi va haver aportacions extraordinàries.

Ara bé, el regidor de Turisme, Agustí Colom, avança que una de les demandes que es farà al nou govern de la Generalitat serà l’increment d’aquest percentatge de retorn de l’impost a la ciutat.