La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha defensat la continuïtat de betevé aquest dimecres al matí en una intervenció al Parlament. Critica que els partits polítics que estan al govern municipal, i també els que tenen respresentació al plenari, “no fan res” per aturar que s’estiguin acomiadant treballadors.

Reguant ha recordat que betevé va guanyar el 2020 el Premi Ciutat de Barcelona per la seva “excel·lència informativa” durant les protestes contra la sentència del judici de l’1-O i “per explicar la repressió” d’aquell moment. “betevé té excel·lència informativa, i el que cal és defensar-la”, ha sentenciat vestida amb la samarreta que utilitzen els treballadors per denunciar la situació laboral.

Consideren inadmissible l’acomiadament de 21 treballadors

En un comunicat, la CUP també considera que els acomiadaments dels treballadors i el tancament de programes “formen part de l’estratègia de l’Ajuntament de no donar compliment a les sentències judicials” que han obligat a internalitzar els treballadors. Acusen el consistori de no dimensionar correctament “el finançament que necessita la cadena”, i ho considera una “declaració d’intencions per part de Barcelona en Comú, el PSC i ERC”.

Els cupaires consideren intolerable que el consistori “permeti pràctiques de coacció” contra els treballadors. Qualifiquen els 21 acomiadaments que s’han produït “d’inadmissibles” i demanen “que els responsables d’aquesta situació siguin destituïts”. A més, fan una crida a sumar-se a la concentració convocada pel Comitè d’Empresa de betevé aquest dijous a la tarda a la plaça de Sant Jaume. “És el moment de mostrar tot el suport als treballadors i treballadores de betevé i reclamar una televisió pública de la ciutat amb llocs de treball de qualitat”, diu el text.