L’Ajuntament de Barcelona nega que sigui una mala notícia l’anunci del Primavera Sound de dividir l’edició del 2023 entre Barcelona i Madrid. Al contrari. Des del consistori consideren que la decisió “reafirma la relació” del festival amb la ciutat. Així ho ha manifestat el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, que en fa una lectura “molt positiva”. “Que el Primavera tingui moltes primaveres pel món és molt positiu”, assegura. Considera que la decisió dels organitzadors de dividir els dos caps de setmana de l’edició del 2023 entre les dues ciutats és “una bona solució pel festival”.

Martí explica que el consistori sempre ha defensat que els grans festivals creats a Barcelona tinguin subseus per tot el planeta perquè són “grans plataformes de difusió de la música local i independent” fet a la ciutat i a Catalunya. Això, diu, sempre que es faci “sense perdre la seva identitat amb la ciutat que els ha vist néixer”. De fet, el responsable municipal de Cultura defensa que “la ciutat ha aportat moltíssim al festival”.

Justament, l’alcaldessa Ada Colau havia garantit aquest desembre que el festival pogués tornar a tenir dos caps de setmana de concerts, com en l’edició d’aquest 2022, després de rebre amenaces dels organitzadors que marxarien de Barcelona.

Garantida l’edició del 2024

Martí treu importància a la pèrdua d’impacte econòmic que pot tenir per Barcelona deixar de celebrar els concerts d’un dels caps de setmana. Defensa que no s’ha de fer una lectura quantitativa, sinó qualitativa de l’impacte del festival, és a dir, entendre’l com una “gran plataforma de la música independent barcelonina”. A més, assegura que l’Ajuntament ja té “emparaulat” el festival del 2024 i que també podran tancar les edicions següents. “Estic convençut que el tindrem 20 anys més”, sentencia.

Jaume Collboni, també content amb l’anunci

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també s’ha mostrat satisfet amb l’anunci dels organitzadors del festival. Creu que el Primavera Sound està indestriablement unit a la ciutat de Barcelona, com també ho està el Mobile World Congress (MWC). “Ens omple d’orgull que festivals nascuts a la ciutat es puguin compartir i puguin estar al conjunt del país o a nivell internacional”, ha afirmat.