(ACN-Redacció) El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest dimecres una defensa convençuda dels canvis en el calendari escolar i l’avançament de l’inici del curs 2022-23. En la mateixa línia que el conseller d’Educació en els últims dies, Aragònes s’ha mantingut ferm i ha assegurat que “no retirarem la mesura. És una bona mesura.”, però s’ha mostrat “disposat a solucionar el que pugui sortir i a escoltar els dubtes”.

Explicacions del president a la sessió de control del Parlament, després que els comuns han criticat la “falta de diàleg” amb famílies, professionals i sindicats de l’ensenyament. Després de l’anunci de l’avançament del curs, els sindicats van ocupar la seu del Departament d’Educació i van anunciar la intenció de convocar cinc dies de vaga, que podrien acabar de decidir en una reunió aquest dimecres.

“No és impossible començar abans el curs. Altres territoris també ho fan. A més, estem al febrer, abans de les preinscripcions”. Amb aquestes paraules, Aragonès ha volgut defensar la idoneïtat de la mesura anunciada i la gestió feta pel conseller d’Educació, Josep González-Cambray que, en ser qüestionat per la líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha rebut “tot el suport” de part del president. Aragonès, a més, ha defensat que el govern “vol treballar totes les propostes amb el màxim consens”, però ha remarcat que l’executiu “no té por de prendre decisions i no defugirà les seves responsabilitats polítiques” perquè estan decidits a “transformar”.

Crítiques de l’oposició a l’actitud del govern

En un to força crític, Albiach ha repassat totes les polèmiques que els sindicats i la comunitat educativa té sobre la taula de Cambray. “Com parlen de diàleg si els sindicats educatius els convoquen una vaga per prendre decisions unilaterals?, s’ha preguntat. Des del PSC, el primer secretari, Salvador Illa, ha volgut fer una breu referència al respecte durant la seva intervenció a la sessió de control. El socialista ha defensat que el govern ha de “dialogar, explicar-se i escoltar”. “I no ho ha fet quan tenen una vaga convocada. Cal un canvi de rumb, també en les formes; comença a ser urgent”, ha conclòs Illa.