La direcció de betevé ha pres la decisió d’acomiadar 12 treballadors de la plantilla, aquest divendres, per reformular la programació de la cadena. A través d’un comunicat, el director de betevé, Sergi Vicente, ha lamentat que la decisió d’acomiadar 12 treballadors ha estat “una decisió molt dura”, fruit de no haver arribat a un acord amb el Comitè d’Empresa: “Ens hauria permès solucions menys traumàtiques”. Els 12 acomiadaments se sumen als 9 que ja van tenir lloc al juliol, per raons econòmiques. Es prescindeix de tres programes: l”Àrtic’, ‘La Família Barris’ i ‘La Cartellera’.

La prioritat és desplegar un projecte basat en el directe, que garanteixi un model sostenible i competitiu”
Sergi Vicente, director de betevé

“Hem de revertir la dinàmica en què es troba immersa betevé i garantir-ne el futur i rellevància”, ha afegit el director. Al comunicat també hi ha explicat els plans de futur del mitjà: “Les mesures que s’han pres avui ens porten a prescindir de diversos formats per poder fer un nou magazín de tarda“. D’aquesta manera, betevé vol apostar per la franja de tarda, amb l’estrena al setembre d’un “gran format en directe, que tindrà com a focus la cultura”.

En aquest sentit, Sergi Vicente ha anunciat també una “renovació profunda de la programació de betevé” per millorar-ne les audiències i els ingressos: “És l’hora d’iniciar una nova etapa i ja ha començat”. El director, a més, ha recordat que el Consell d’Administració de betevé i l’Ajuntament de Barcelona “m’exigeixen” prendre les decisions necessàries “per fer realitat el projecte amb el qual vaig guanyar el concurs per ser director d’aquesta casa”.

El Comitè d’Empresa rebutja els acomiadaments

Un cop oficialitzats els acomiadaments, el Comitè d’Empresa de betevé ha convocat una assemblea d’urgència amb la plantilla. El president del comitè, Roger Matamoros, ha dit que els treballadors “no acceptem de cap de les maneres” les mesures preses per la direcció i ha reclamat la “reincorporació immediata” de les 12 persones. El Comitè d’Empresa també ha demanat la implicació de l’alcaldessa, Ada Colau, i del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, per resoldre el conflicte laboral del mitjà públic.

La solució és que l’Ajuntament respongui aportant diners perquè la tele se segueixi fent amb normalitat”
Roger Matamoros, president Comitè d’Empresa de betevé

Matamoros també ha acusat la direcció de betevé d’haver trencat el marc de negociació entre l’empresa i els treballadors per mirar de resoldre el conflicte laboral: “Volem seguir negociant. No ens hem aixecat de la mesa negociacioda, l’han trencada ells”, ha reblat el president del comitè.