betevé ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria de Mitjans de Comunicació per la cobertura de les protestes arran de la sentència del procés. En la decisió del jurat es destaca l’excel·lència informativa per explicar aquests esdeveniments en un clima d’una gran complexitat política i social. Es valora el rigor i la professionalitat de tot l’equip, conduit en directe des del plató per la periodista Eva Arderius. Es reconeix la feina feta aquells dies pel conjunt de professionals d’aquesta cadena a peu de carrer i a l’estudi, amb una transmissió serena i acurada de les imatges i del llenguatge.

La cerimònia d’entrega dels Premis Ciutat de Barcelona tindrà lloc el dimarts 11 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. betevé emetrà en directe l’acte, presentat per la periodista de betevé Núria Dias, a partir de les 18 h a la televisió, el web, Facebook, Twitter i YouTube.

50 hores de directe a la televisió i més de 80 a les xarxes socials

betevé va fer un seguiment continu de les mobilitzacions que es van fer al carrer arran de la sentència del procés amb programes especials a la televisió i emissions en directe per les xarxes socials. Concretament, en un mes, a la televisió es van oferir 50 hores d’informació en directe i més de 80 hores als perfils socials de btv notícies a Twitter i Facebook.

Més de mig milió d’espectadors en una setmana

L’audiència va reconèixer aquest esforç. Més de mig milió d’espectadors, un terç de la població de Barcelona, van veure durant la setmana posterior a la sentència algun dels especials. El web va batre el seu rècord d’usuaris únics mensuals, amb 851.942. I els vídeos publicats a Twitter i Facebook van superar els dos milions de reproduccions.
Aquest serà el segon guardó que rep betevé per la cobertura de les protestes contra la sentència del procés. El desembre del 2019, el mitjà de comunicació públic de Barcelona va rebre el Premi Muriel Casals de Comunicació, atorgat per Òmnium Cultural, per la cobertura.

L’Ajuntament de Barcelona convoca anualment els Premis Ciutat de Barcelona amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a la ciutat per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

Tots els guardonats dels Premis Ciutat de Barcelona 2019

betevé, 25 anys de servei públic

En els 25 anys d’història de betevé, el mitjà ha estat protagonista dels fets més destacats de la història recent de Barcelona i els seus barris i carrers. 25 anys en què ha treballat per la informació, la cultura, el cinema i la divulgació. Sempre des de Barcelona. I, des de fa gairebé 15 anys, des del barri del Poblenou.

betevé ha rebut altres reconeixements dels Premis Ciutat de Barcelona:

-Menció especial al programa ‘Tràiler’ en la categoria audiovisual del Premi Ciutat de Barcelona 2004 “per la seva aportació en l’àmbit de la cultura cinematogràfica”.
-Menció especial al programa ‘Fòrum directe’ en la categoria de mitjans de comunicació del Premi Ciutat de Barcelona 2004, “per l’esforç i l’encert de reflectir diàriament i en directe els nombrosos esdeveniments que van tenir lloc en el marc del Fòrum”.
-Premi Ciutat de Barcelona 2006 a la nova imatge de Barcelona TV.
-Premi Ciutat de Barcelona 2007 al programa ‘Telemonegal’.

Ets superfan de betevé?

Si ets capaç de respondre correctament a totes (o gairebé totes) les preguntes d’aquest qüestionari, sabrem si ets un veritable superfan de betevé. Sort!