La CUP de Barcelona veu amb preocupació que el PSC gestioni àrees del govern municipal com turisme, comerç i, en especial, la seguretat. “El xèrif Albert Batlle entén la seguretat de manera repressiva i amb un discurs racista en moltes ocasions”, ha afirmat l’exregidora Maria Rovira, que lamenta que a BComú no hi hagi cap “veu discordant”. “Aquell projecte transformador de l’alcaldessa queda cada vegada més apagat”, ha valorat.

Els resultats de les eleccions municipals del 2019 van deixar la formació anticapistalista fora de l’Ajuntament. Rovira assegura que els hagués agradat “plantar batalla” a Albert Batlle i lamenta el “discurs unànime” de l’oposició en l’última Comissió de Presidència. “Li haguéssim tret l’historial d’actuacions policials i persecucions de manters”, ha dit l’exregidora cupaire, que considera que “l’alarmisme en seguretat el genera Batlle”.

Debat per “repensar la CUP”

La formació afrontarà en els propers mesos un període de reflexió interna que han batejat com a procés vector per “repensar la CUP” i definir quina estratègia i organització fer d’ara endavant. “Mirarem què hem fet malament i com ens podem organitzar millor”, ha dit Jordi Magrinyà, número dos a la llista de la CUP a les municipals. Per això, es faran assemblees obertes a moviments socials i col·lectius diversos de la ciutat.

Les eleccions del 10-N a l’horitzó

A la roda de premsa, l’exregidora Eulàlia Reguant ha deixat la porta oberta que la CUP es pugui presentar a les eleccions generals del 10 de novembre. “Si la militància vol participar de les eleccions hi haurà el debat pertinent”, ha dit Reguant, que ha afegit que fins ara no ha arribat cap petició al Secretariat Nacional. La CUP va decidir no presentar-se a les generals del 28 d’abril per centrar-se en les municipals.