vox candidats eleccions

El president de Vox, Santiago Abascal, ha culpat els governs de la Generalitat i de l’Estat d'”encoratjar” la violència contra Vox. Ho ha dit aquest dissabte durant la intervenció que ha fet al mercat del Parc de la Devesa de Girona en un míting per a les eleccions del 14 de febrer, on ha estat xiulat per mig centenar d’antifeixistes.

Abascal, acompanyat pel candidat del partit al 14-F, Ignacio Garriga, i el número 1 de Girona, Alberto Tarradas, s’ha mostrat confiat que Vox obtindrà representació al Parlament. Assumeix, però, que seran a l’oposició i rebutja haver d’escollir entre ERC i el PSC. “Nosaltres garantirem que tingueu una veu que us representi”, ha promès a la cinquantena de simpatitzants que els han fet costat.

Xiulada antifeixista

Un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra ha impedit que una seixantena d’antifeixistes accedissin a l’acte de Vox. Quan els representants del partit d’extrema dreta han arribat, s’han produït moments de tensió amb llançament de grava i insults, però els agents han impedit que els manifestants arribessin a la zona on es feia l’acte. Tot i això, durant els discursos s’han anat escoltant els crits dels antifeixistes.

Protesta antifeixista a Girona per un acte de Vox