L’assemblea de la formació ha donat el vistiplau a Xavier Domènech com a candidat per encapçalar la coalició de Catalunya en Comú – Podem. El segon i tercer lloc a la llista dels comuns serà per a la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, i la membre de Podem Jessica Albiach. Domènech ha afirmat que “aquestes eleccions van, com mai, de la llibertat, de recuperar Catalunya” i s’ha dirigit al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per dir-li “que no és president de Catalunya”. El candidat per al 21-D també ha afegit que “va de superar d’una vegada fulls de ruta que no porten enlloc”.
L’alcaldessa Ada Colau, que també ha assistit a l’assemblea, ha reclamat als membres del govern de Puigdemont que “donin la cara” i que expliquin als catalans perquè, ha dit els han “enganyat”, per “interessos partidistes”. Colau ha demanat que donin explicacions perquè “en lloc de convocar eleccions van fer una DUI i van desaparèixer i deixar el país sol davant la incertesa”.
A la llista dels comuns també hi aniran altres noms, ja diputats al Parlament, com Marta Rivas, d’ICV, i el líder d’EUiA, Joan Josep Nuet, membre de la Mesa, que anirà en cinquè lloc.