Collboni ha coincidit aquest divendres amb la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin (BComú) en un acte oficial. El president del Grup Municipal del PSC ha intentat, sense èxit, el que ha buscat durant tota la setmana, que els comuns defensin en públic el pacte de govern. “Els ciutadans tenen dret a saber si finalment el pacte no és viable, què és el que defensa cadascú”, ha dit Collboni. Gala Pin ha replicat que els càrrecs electes no es pronunciaran “per respecte a les bases”.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha admès que “l’acord amb el PSC ha funcionat bé en termes de ciutat” i ha defensat la consulta a les bases sobre la continuïtat del pacte. Pisarello ha afirmat que sigui quin sigui el resultat, es buscaran acords amb tots els partits, estiguin dins o fora del govern. Des de Brussel·les, el tinent d’alcalde Jaume Asens ha reconegut que si les bases decideixen trencar, “la idea és governar en solitari” i no formar part “ni del bloc independentista ni del del 155”.

ERC manté viva l’oferta d’estabilitat

Els republicans es mantenen a l’expectativa del que puguin decidir les bases de BComú en la consulta. Alfred Bosch ha recordat que van fer una oferta per donar estabilitat des de fora del govern si s’opta per la ruptura amb el PSC. “Demanarem una reunió per poder-ne parlar i veure quines són les vies d’entesa”, ha dit el líder municipal d’ERC, que ha criticat el silenci d’Ada Colau sobre la consulta interna. “Hauria de tenir opinió sobre una coalició que ella mateixa va segella”, ha sentenciat.