Puigdemont, en una entrevista a l’ACN, ha assegurat que els resultats s’han d’acceptar amb totes les conseqüències. “No es pot tolerar una democràcia segrestada en funció de si al governant de torn li convé o no el que els ciutadans trien” conclou el president, que assegura que la ciutadania és major d’edat i que sap el que li convé.

Des de la capital belga, el president, destituït en aplicació de l’article 155, afirma que els catalans són els únics que tenen dret a autoritzar ajornar, accelerar o recular el rumb que ha de prendre el país. “Qui té el comandament de les coses que han de passar al nostre país no es diu Mariano Rajoy, ni Tribunal Constitucional, ni Enric Millo, no es diu fiscal Maza” afirma Puigdemont, que recorda que només és a les mans dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Els polítics han de “respectar la voluntat de la gent” conclou.

Durant l’entrevista també ha remarcat que cal garantir la via democràtica a la independència assegura que és l’única via possible.  “Que ningú en tingui cap dubte, el missatge més poderós que podem enviar al món i també a l’Estat espanyol és que la majoria que hem anat construint tots aquests anys no és una moda ni un accident de la història, és fruit de la voluntat. I que això es tradueix: en escons, en vots i, per tant, en polítiques”, ha afegit.

A més, ha assegurat que és un deure de tots els demòcrates, tant si són independentistes com no, recuperar el terreny perdut. En aquest sentit, Puigdemont, ha dit que el govern que surti de les eleccions del 21-D, des del primer moment s’haurà de posar a fer política, amb la primera prioritat de frenar el 155. “Es innegociable, prou 155, recuperem les institucions”, ha afirmat Puigdemont.

Puigdemont també ha criticat l’actuació de la  Unió Europea, que al seu parer s’ha convertit en una “caricatura del que és Europa”. “En mans d’aquesta gent, gent que fins i tot ha corromput els valors fundacionals de la UE, és evident que no hi ha cap voluntat d’ajudar a la resolució política del conflicte”, ha lamentat.