ERC està treballant per presentar una candidatura “que representi el país de la millor manera possible”, una llista en la qual no es descarta que, en els propers dies, vagi incorporant noms. Rovira, però, ja ha anunciat que Oriol Junqueras serà el número u dels republicans el 21-D i que incorporarà membres que es troben a la presó “per posar fi a aquesta repressió política” i altres que es troben a Bèlgica.

Hi seran els consellers empresonats Carles Mundó, Raül Romeva —serà número tres darrere de Junqueras i Rovira— i Dolors Bassa —cap de llista per Girona— i membres del govern destituït que es troben a Bèlgica, Antoni Comín i Meritxell Serret —que l’encapçalarà a Lleida.

Carme Forcadell i Anna Simó, membres de la Mesa del Parlament, molt probablement no aniran a les llistes per la seva estratègia de defensa davant la causa que tenen oberta al Tribunal Suprem.

A la llista també hi aniran independents, com el sindicalista José Rodríguez o el politòleg Ramon Cotarelo, que tancarà la llista en el número 85. A més, es preveu que també hi hagi membres de Més, Avancem i Demòcrates de Catalunya.