El Consell Executiu ha aprovat la convocatòria de 750 noves places de Mossos d’Esquadra i 250 de Bombers de la Generalitat. Es faran efectives l’any que ve i al marge que s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat i de la Generalitat. Ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha remarcat que van demanar més places al Govern espanyol a la Junta de Seguretat, però com que no hi ha resposta, han decidit assumir-ho ells mateixos.

Buch ha reconegut que igualment la plantilla de Mossos està “per sota” del que tocaria (ara hi ha 16.600 agents i n’hi hauria d’haver 18.200), però ha dit que l’anunci “és un pas molt important  i una confirmació que creiem amb el cos de Mossos d’Esquadra.”

Pel que fa al conflicte laboral amb els sindicats i el moviment MosS.O.S, ha remarcat que 12 de les seves 15 demandes estan solucionades o en procés, però no es podrà donar resposta a la qüestió retributiva fins que no es pronunciï la comissió de retribucions. Aquesta situació, els sindicats ja la coneixien aquest dimecres en el Consell de la Policia, quan Buch va haver de sortir escortat per antiavalots.

Demanda pel dispositiu del 21-D

El sindicat majoritari dels Mossos, el SAP-FEPOL i la USPAC han interposat una demanda davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, contra el dispositiu de seguretat d’aquest divendres 21 de desembre. Consideren que s’està vulnerant de forma flagrant el seu dret a la conciliació familiar perquè tots els agents, entre 8.000 i 9.00 segons els sindicats, treballaran i hi estan mobilitzats. De fet, han suspès totes les baixes i els permisos que hi havia previstos.

Expliquen que la llei només preveu modificar la jornada laboral dels agents quan és per una causa motivada i per necessitats de servei, és a dir, si hi ha fets sobtats o imprevistos. Denuncien que el dispositiu d’aquest divendres no compleix aquests requisits perquè feia setmanes que el govern sabia que se celebraria el Consell de Ministres a Barcelona.