Serà la primera vegada que CDC opta a les primàries per escollir el candidat a Barcelona. En un comunicat, la JNC assenyala que ha estat a instàncies de la branca juvenil del partit que s’impulsarà aquest procés, que lliguen amb la regeneració de CDC. En el document aprovat destaca també la voluntat de separar Convergència d’Unió en el grup municipal a l’Ajuntament “abans del maig de 2017”, decisió que, tot i això, es vincula als acords a què s’arribi a escala nacional.

La proposta aprovada al Consell de Barcelona de CDC, que va rebre el 90 % dels vots a favor i cap en contra, també aposta per limitar els mandats dels consellers municipals en el mateix criteri que es fixi per als regidors. A més, demana garantir “una bona representativitat” de cada districte a la llista electoral i respectar les primàries a cada territori.

En una conferència al Col·legi de Periodistes, al gener, el líder municipal de CiU, Xavier Trias, va assenyalar el regidor Joaquim Forn com a successor a l’Ajuntament. Una decisió que el mateix Forn va dir que no el convertia automàticament en candidat, sinó que ho vinculava a un procés de participació més ampli. El Grup Municipal de CiU, amb 10 regidors, n’inclou 7 de CDC, una d’Unió, un de Demòcrates de Catalunya i un altre d’independent.