En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Alfred Bosch ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que respongui públicament a aquesta oferta dels republicans amb “una resposta clara”. El líder d’ERC ha dit que el govern de Colau té altres opcions sobre la taula, com ara buscar el suport del PSC o “tantejar C’s”, però ha deixat clar que amb aquestes fórmules “no ens hi veuran”.

Bosch ha descartat una vegada més compartir govern amb el PSC perquè “no compartim model de ciutat” i ha afirmat que un acord BComú-PSC “no suma”. “És prioritari parlar amb Convergència i tenir-hi una bona entesa”, ha sentenciat. Bosch ha descrit la situació actual a l’Ajuntament com “un cavall desbocat i sense sentit” i ha assegurat que al govern d’Ada Colau “li manca un projecte clar de ciutat”.

El president del Grup Municipal d’ERC ha plantejat que en aquest executiu tripartit hi hagi una “vicealcaldia” dedicada a la promoció econòmica i la projecció exterior de Barcelona, temes que ara veu “abandonats i descuidats” amb Colau. Bosch ha demanat també a l’alcaldessa que si accepta aquesta proposta doni llibertat de vot als regidors de Barcelona en Comú en temes relacionats amb la independència, i ha donat per fet que si es materialitza l’oferta, Barcelona s’adherirà a l’AMI.