La CUP no pensa variar el vot contrari a la modificació del pressupost de cara al ple de dilluns. De fet, tampoc no han assistit a la reunió a què el govern els havia convocat aquest matí. La formació és partidària de reprendre el diàleg, però a partir de la setmana que ve. MARÍA JOSÉ LECHA, presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona "Obrim les portes a tornar a renegociar, tornar a obrir aquest procés de modificació pressupostària i que en poques setmanes es pot tornar a reiniciar. En aquest sentit hem emplaçat el govern el dimarts a començar-ne a parlar." Esquerra, en canvi, ha fet una crida al diàleg per desbloquejar la votació dels comptes. Alfred Bosch ha demanat a Colau que parli amb la CUP però també amb Convergència. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Jo parlo amb tothom, però cal que parlin entre ells. Els convido al meu despatx, on sigui, ens trobem, en parlem i desencallem la situació. Barcelona necessita tenir els comptes aprovats." CiU creu que el "no" de la CUP és el resultat de les maneres de fer del govern d'Ada Colau. Tot i això, estan oberts al diàleg després del ple de dilluns. XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Si tenen problemes i volen parlar ens assentarem i parlarem. No per aprovar aquesta modificació de crèdit sinó per veure puntualment quines són les inversions que no es poden perdre per la ciutat." Ciutadans, que encara no ha definit el vot, diu que vol tenir una posició responsable. Amb una abstenció els comptes es podrien aprovar, però recorden al govern que no els han acceptat cap al·legació. CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "En tant en quan aquests pressupostos puguin reflectir les nostres prioritats podriem pensar en una reorientació, però això no es fa ni en un cap de setmana ni en tres dies." Pren força, doncs, l'escenari d'una votació perduda. Davant d'això, el govern ha demanat responsabilitat a tots els grups.

Lecha ha confirmat que la CUP Capgirem Barcelona no ha assistit a la reunió a què el govern els havia convocat aquest dissabte al matí i que la intenció és reprendre els contactes després del ple de dilluns. “Obrim les portes a tornar a renegociar, i en aquest sentit hem instat el govern a tornar-ne a parlar-ne dimarts”, ha dit Lecha.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha fet una crida al diàleg i ha reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que parli amb la CUP però també amb CiU per resoldre la votació de dilluns. “Els convido al meu despatx, on sigui, ens trobem, en parlem i desencallem la situació; Barcelona necessita tenir els comptes aprovats”, ha sentenciat Bosch.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha assegurat que el “no” de la CUP és el resultat de les maneres de fer del govern d’Ada Colau. “Quan un té 11 regidors i no parla amb la gent, passa això”, ha sentenciat. Tot i això, Trias s’ha mostrat obert al diàleg amb l’executiu, però després del ple de dilluns “per veure puntualment quines són les inversions que no es poden perdre per a la ciutat”.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha qualificat de “trist” que la modificació pressupostària depengui de l’assemblea de la CUP. Mejías ha dit que C’s hi vol tenir un paper “responsable”, però ha recordat al govern que no els ha acceptat cap de les al·legacions que ha presentat. “Podríem pensar en una reorientació, però això no es fa ni en un cap de setmana ni en tres dies”, ha dit Mejías, en el cas que els comptes incloguin les reivindicacions de C’s.