Rovira ha afegit que “no està sobre la taula entrar a cap govern” i ha assegurat que “es torna a parlar de la marca Barcelona i fins i tot de teixir aliances amb CiU, i nosaltres creiem que s’ha d’apostar per unes polítiques rupturistes”. Ha recordat que la proposta de Bosch arriba després que la CUP s’oposés a l’ampliació de la modificació pressupostària del govern municipal i es suspengués el ple extraordinari on s’havia de votar la mesura. “Des de l’oposició podem treballar per capgirar la ciutat i no buscar titulars com els que busca ERC amb aquest tipus de propostes”, ha insistit Rovira, que, això no obstant, ha dit que si alguna de les assemblees de la CUP planteja entrar en el govern de Colau, “es pot obrir el debat”.

El president del grup Municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha considerat “equivocada” la proposta d’Alfred Bosch. “Crec que la política no es pot basar en globus sonda que després no són factibles”, ha indicat. Trias ha recordat que la proposta de Bosch no suma majoria al consistori. Pel que fa a la trobada d’aquest dimecres amb Colau, Trias ha celebrat que l’alcaldessa hagi acceptat reunir-s’hi. El líder convergent li ha traslladat la predisposició a arribar a acords amb BComú en temes puntuals.

El portaveu de Ciutadans, Paco Sierra, ha qualificat l’oferta d’Alfred Bosch de “brindis al sol sense cap tipus de contingut” i ha remarcat que la negociació de la modificació pressupostària ha posat de manifest que Ada Colau no és capaç d’arribar a acords. El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha qualificat com a “còctel independentista i d’extrema esquerra” la proposta de Bosch i ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, sotmetre la votació del pressupost a una qüestió de confiança.