El període d’estiu és sinònim d’obres a la ciutat i aquest any, a tota la ciutat, se’n faran 92. Les podeu conèixer, d’una en una i amb detall, en el mapa interactiu de les obres d’aquest estiu. És una xifra que pràcticament dobla les intervencions del 2017, quan es van projectar 49 treballs, sense comptar les pavimentacions.

Obres repartides per tota la ciutat

Els treballs més destacats es duran a terme a l’avinguda Meridiana, on a partir del 2 de juliol s’iniciaran les obres per eixamplar les voreres i implantar més vegetació. Això suposarà afectacions de trànsit en el tram del carrer d’Independència amb el carrer d’Aragó i també al carrer de Mallorca. La previsió és que s’allarguin fins al març del 2019. Una altra de les obres importants serà la reforma de les voreres de la Via Laietana per millorar l’accessibilitat.

Aquest estiu, segons l’Ajuntament, tindran especial rellevància les actuacions previstes en el marc del Pla de rehabilitació integral i el Pla de barris (un total de 52 actuacions). En destaquen, per exemple, els treballs d’urbanització de l’avinguda del Príncep d’Astúries i del carrer Gran de Sant Andreu (que entraran en les fases de major afectació viària), o el Parc de les Glòries.  També es faran actuacions de millora a les cruïlles de la superilla de Sant Antoni i es col·locarà l’ascensor per accedir al barri del Polvorí, al districte de Sants Montjuïc. Són alguns dels treballs que es duran a terme durant els mesos d’estiu i que es repartiran per tots els districtes.

Afectacions a les infraestructures

Aquest estiu hi haurà afectacions importants com a conseqüència de les obres per fer les sortides d’emergència del túnel de l’AVE Sants-Sagrera. A més, continuaran els treballs a les cruïlles del carrer de Mallorca amb el carrer d’Independència  i amb el carrer de Nàpols. Això suposarà afectacions importants per al trànsit i la previsió és que s’allarguin fins més enllà de l’estiu. A banda, es faran talls ferroviaris a l’L9 durant l’agost (en el tram comprès entre Sagrera i Bon Pastor) i també als Ferrocarrils de la Generalitat, a l’estació del Funicular de Vallvidrera.

Pel que fa a les pavimentacions, un any més se’n faran a la ronda de Dalt (al mes de juliol) i a la ronda del Litoral (durant l’agost). Des d’aquesta setmana i fins al 23 de juliol es duran a terme treballs de neteja als túnels de les dues vies, les nits de diumenge a dijous. Durant aquest estiu, l’Ajuntament també té previst iniciar obres de cinc carrils bici nous i continuar amb els treballs dels que ja s’han començat a fer al carrer de Dublín i Rovira i Virgili,  al Parc Logístic i al carrer 2 de la Zona Franca.