Aquesta opció, la del referèndum pactat, és precisament una de les qüestions que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que posarà sobre la taula en la reunió que mantindrà amb el president espanyol, Pedro Sánchez. “S’ha de renunciar a les posicions de màxims i fer un projecte per a tota Catalunya, que a més encaixi amb Espanya per la via democràtica del diàleg, el pacte i la negociació”, ha afirmat Colau, que ha assegurat que el referèndum pactat recull més consens. Per això ha defensat la necessitat d’una mesa de diàleg a Catalunya.

L’alcaldessa ha dit que espera que Torra i Sánchez es reuneixin més d’una vegada i ha reiterat que mantenir els líders independentistes a la presó “altera el diàleg i la normalitat”. En aquest sentit, ha reclamat un cop més que els alliberin i, en cas que això no passi, que els acostin a Catalunya. “Sánchez està tardant a acostar els presos perquè està a les seves mans”, ha assegurat.

Defensa l’ampliació de carrils bici



A la conversa amb Gabilondo, l’alcaldessa ha defensat la implantació de carrils bici a la ciutat “per guanyar espai a la vida”, tot i que ha admès que “els canvis sempre generen incomoditat”, en relació amb algunes queixes veïnals. Colau ha explicat que l’impuls als carrils bici permetrà que hi hagi una xarxa prou connectada perquè s’acabi la moratòria que permet a les bicicletes anar per la vorera i multar les que ho facin.