Ha passat prop de mig any des que Artur Mas va deixar la presidència del PDeCAT, que ostentava en tàndem amb Neus Munté. Ara, l’encara presidenta creu que cal “revisar el paquet complet” i afegeix que la primera assemblea nacional que ha de celebrar el PDeCAT del 20 al 22 de juliol “és el moment més oportú per fer-ho de forma endreçada”.

A això s’hi suma que Munté és la candidata a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions del 2019, després de guanyar les primàries del partit.  En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que quan va sortir escollida va decidir que deixaria la presidència del PDeCAT per centrar-se “prioritàriament i exclusivament” en la candidatura.

Una llista “potent i àmplia”

“Jo he fet una aposta per Barcelona”, argumenta Munté, que  vol “construir una llista molt potent i molt àmplia” per batallar l’alcaldia a Ada Colau. Creu que “en ciutats com Barcelona, seria molt important l’existència de candidatures unitàries del món sobiranista perquè aquesta és la fórmula clara, matemàtica, per aconseguir liderar la capital de Catalunya”, ha conclòs.

Sobre la proposta impulsada per Jordi Graupera de fer unes primàries de l’independentisme per configurar una llista transversal, Munté creu que és “una oportunitat de sacsejar el debat” a la qual està oberta, però ha demanat que es concreti el projecte de ciutat.