Joan Josep Puigcorbé va presentar la dimissió com a regidor de l’Ajuntament i diputat a la Diputació en una carta el 8 de juny en què al·legava motius personals. La renúncia s’havia de fer efectiva al ple d’aquest divendres, però en l’ordre del dia no hi apareix. Puigcorbé ha anat aquest dijous al ple de la Diputació i, a la sortida, ha criticat que es faci cas “d’acusacions anònimes d’un informe no acabat”. “Les coses es posaran al seu lloc ben aviat”, ha afegit.

En un comunicat, ERC de Barcelona afirma que les informacions d”El Periódico’ sobre Puigcorbé “no encaixen amb els valors republicans” que defensa el partit i expressen el “rebuig i condemna a aquestes actuacions”. Els republicans diuen haver trencat la relació amb ell i li reclamen que retorni l’acta de regidor. Si no ho fa -com és el cas-, el partit l’expulsarà del grup municipal i deixa Puigcorbé com a regidor no adscrit.

El nou president de la Diputació, Marc Castells, que ha pres possessió del càrrec aquest dijous en substitució de Mercè Conesa, ha explicat que l’informe sobre Puigcorbé no està acabat i que el contingut és confidencial. Castells ha admès que la Diputació fa aquest tipus d’informes de forma aleatòria per observar el clima laboral d’un ens que compta amb més de 4.000 treballadors.

Puigcorbé, fitxatge estrella d’ERC el 2015

Joan Josep Puigcorbé va ser el número dos a la llista d’ERC el 2015 que encapçalava per primer cop Alfred Bosch. Durant el mandat, ha assumit els temes de Cultura dins del Grup Municipal d’ERC, mentre que Jordi Coronas ha exercit de número dos del grup com a portaveu. La figura de regidor no adscrit no és nova a l’Ajuntament. Gerard Ardanuy (Demòcrates) ho és des que va deixar el grup Demòcrata (PDeCAT) el març del 2017.