Durant el debat, el líder d’ERC a l’Ajuntament i alcaldable a les eleccions municipals de l’any vinent s’ha qüestionat “com és que donem peu a coses com l’alberg de la Vila Olímpica” -que, segons Bosch, “fomentarà el turisme de borratxera”– mentre que el govern municipal “li té tanta resistència al museu de l’Hermitage”.

Al parer del republicà, aquest projecte cultural que els promotors volen instal·lar a la nova bocana del port “portaria uns visitants diferents”. Per això, Alfred Bosch ha preguntat a les més de 100 persones que han seguit la conversa amb Antonio Baños “per què ens encaparrem a ser Cancun quan podríem ser París?”.

Colau i els comuns, “absolutament porucs”

Tot i que el debat ha tractat majoritàriament qüestions relacionades amb la política municipal (com la gestió del turisme o el dret a l’habitatge), la conversa ha arrencat fent un homenatge a l’exregidor de l’Ajuntament Joaquim Forn, empresonat arran de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.



En aquest sentit, Bosch i Baños han retret el paper que va tenir l’alcaldessa, Ada Colau, a les càrregues policials que hi va haver durant la votació. Bosch ha advertit que “qui lideri Barcelona, en moments com aquest, no ha de tenir por ni s’ha d’amagar”, mentre que Baños ha assegurat que “Colau i certes esquerres que van estar absolutament porugues”.