Reaccions des del món de la cultura arran de les darreres actuacions i resolucions del poder judicial, i en concret per la sentència de presó del raper mallorquí Valtonyc, condemnat pel Suprem a tres anys i sis mesos de presó, acusat d’enaltiment del terrorisme i calúmnies i injúries greus a la Corona en les lletres de les seves cançons.

Els membres del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona han emès un manifest per rebutjar el que consideren que “no fa més que vehicular la virulenta espiral de censura i repressió política que viu l’estat espanyol”. I conclouen amb una petició que els representants i els agents del món cultural no deixin de denunciar i combatre la repressió en qualsevol de les formes que adopti i que els representants electes lluitin contra tota “coacció que afecti les llibertats i els drets fonamentals”.

Resposta del Primavera Sound i del Sónar

El Primavera Sound se suma també al rebuig a la sentència del raper Valtonyc. El festival lamenta que el Suprem hagi ratificat la sentència que el condemna a tres anys i mig de presó pel contingut d’unes cançons.

En un comunicat aquest dimecres, l’organizació del festival es mostra entristida -ha dit- per les mesures preses i afirma que “qualsevol  músic hauria d’estar emparat pel dret a expressar-se com ell o ella vulgui”.

 

 

El Sónar també se suma al rebuig del que considera un atac a artistes i creadors i una persecució a la llibertat d’expressió. El festival ho ha fet palès a les xarxes amb un fons negre, com a mostra del seu malestar.