La diputada socialista Beatriz Silva, experta en gènere, explica que arran de la informació publicada a betevé han decidit presentar tres preguntes al Parlament perquè, un cop es torni a la normalitat institucional, s’abordi la problemàtica. Silva assegura que les preguntes intenten esbrinar si el govern té constància d’aquestes praxis, què es proposa fer per erradicar-les i si es penalitzaran les empreses com Expertus que ho duen a terme.

També ha assegurat que la setmana vinent es posaran en contacte amb sindicats per conèixer si hi ha més casos de discriminació de gènere en aquests esdeveniments.

Les hostesses, contractades per l’empresa Expertus i que treballaran al Mobile World Congress, presumptament se sotmeten a un sou diferent en funció de la seva alçada. Una noia que té una alçada de més d’1,70 o 1,75 metres pot optar a fer d’hostessa d’imatge de marca i cobrar fins a 200 euros al dia. Si la seva alçada està per sota, haurà de fer d’hostessa d’atenció al públic i amb un sou d’entre 50 i 60 euros nets diaris per una jornada de vuit hores.