Els comuns afirmen que votar el PSC a les eleccions generals del 2019 és “llançar una moneda a l’aire” perquè “no té més ideologia que les enquestes”. La portaveu parlamentària de Catalunya En Comú – Podem, Jéssica Albiach, ha carregat aquest dimarts contra el canvi de discurs que, diu, han fet els socialistes. Els acusa d’haver renunciat a la plurinacionalitat i al federalisme i de portar una proposta “molt dura” per a Catalunya, sense la voluntat de solucionar el conflicte.

Per això, Albiach creu que el PSOE competeix “per la dreta” amb PP, Ciutadans i Vox. En la mateixa línia, s’ha pronunciat el número quatre d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello. En una roda de premsa al Parlament de Catalunya, el candidat ha dit que l’actitud de Pedro Sánchez durant el debat televisiu dels candidats va ser “molt preocupant”. També ha criticat la presència de Vox a la cita i ha demanat “no normalitzar-la”. Assegura que la participació de la ultradreta al debat electoral suposa un “retrocés enorme en termes democràtics”.

La visita del rei, “irresponsable i inoportuna”

Sobre la visita del rei Felip VI a Barcelona, Pisarello ha insistit que va ser “irresponsable i inoportuna” i que el discurs en català de la princesa Elionor “no és suficient per esborrar la ferida” del discurs del monarca el 3 d’octubre del 2017. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé aquest dilluns, el candidat d’ECP va defensar que Sánchez hauria d’haver evitat la presència de la Casa Reial a Barcelona.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]