El Partit Socialista creu que el missatge “radical” de Ciutadans ha donat força a la ultradreta. “Si et tornes més radical, alimentes un més radical que tu”, ha asseverat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en un acte a Santa Coloma de Gramenet. Iceta ha carregat contra el candidat a la presidència de la formació taronja, Albert Rivera, de qui diu que “ha anat passejant un gosset i el que ha fet és fer créixer Vox“, en referència a un vídeo de campanya d’aquestes eleccions generals del 2019 en què Rivera apareix amb un cadell de gos.

“Si per arreglar els problemes el que vols és ensenyar un bastó gran, sortirà un altre que ensenyarà un bastó encara més gran”, ha insistit el líder del PSC. Iceta també ha lamentat que ara Vox és un “fenomen molt preocupant” perquè ha deixat de ser, segons ha explicat, un hipotètic aliat extern per a una coalició entre el PP i Ciutadans i s’ha convertit en un actor que pot ser clau perquè els populars puguin formar govern. Per evitar aquest escenari, el líder socialista ha cridat a la mobilització i a “concentrar el vot progressista” en Pedro Sánchez.

Reivindicació del federalisme

Miquel Iceta ha estat acompanyat al míting per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, i no encara per la candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, que fins ara no ha pogut participar en la campanya per motius de salut. El secretari general ha reivindicat el federalisme com el camí per trobar sortida al conflicte català i ha ironitzat: “Espanya és aquest país curiós que sent parlar de federalisme i es pensa que es trencarà“. Segons Iceta, Alemanya, Suïssa, el Canadà o Àustria són països que han de servir de model perquè “tenen regles eficaces per utilitzar millor els diners de tots”.