Els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas criden a votar Junts per Catalunya a les eleccions generals del 2019 per tenir grup propi al Congrés. En el seu primer míting pel 10-N, Mas ha constatat la “gran diferència” que hi haurà si JxC obté grup propi al Congrés “de cara a fer la feina”. Des de Bèlgica, Puigdemont ha demanat als electors que no dubtin entre quina força independentista votar: JxC, els qui van “sobrats” (en al·lusions a ERC) i qui “ni de lluny” tindrà grup propi (en referència a la CUP). “No s’hi val badar”, ha dit l’expresident català.

Artur Mas ha reivindicat JxC com la gent que diu “sí” al diàleg, a la negociació i als acords en contra dels qui sempre diuen “no” a tot i “ni seuen a la taula”. Mas ha deixat anar un dard contra ERC: ha criticat el sí al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, “a canvi de res”. “Per a això ja tenim uns companys de viatge, uns alumnes més avantatjats que nosaltres”, ha dit Mas amb sarcasme i en referència als republicans.

Puigdemont també ha instat la ciutadania a votar JxC per despertar l’Estat i trencar la “fantasia” on viu.

Borràs, sobre el rei: “No entén què passa a Catalunya”

La candidata de JxC per Barcelona, Laura Borràs, s’ha referit a la visita del rei Felip Vi a Barcelona. Ha dit que algú que no pot anar pel carrer i que s’ha “d’amagar” és algú que no escolta, no mira, no sent i no entén què passa a Catalunya. La cap de llista ha assegurat que la independència és “només” una qüestió de temps i democràcia, i que és “irreversible”.