La número quatre de Ciutadans en aquestes eleccions generals del 2019, Carina Mejías, ha criticat la protesta a l’avinguda Diagonal en rebuig a la visita del rei Felip VI i ha defensat que el monarca pugui venir a Catalunya sempre que ho vulgui: “Hauria de poder venir com més vegades millor”, ha animat.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, Mejías s’ha referit als recursos que JxC i ERC van presentar a la Junta Electoral, en què consideraven electoralista la presència del rei a Barcelona i amb què van intentar endarrerir el lliurament dels Premis Princesa de Girona. Segons el parer de la número quatre de Cs, aquestes peticions són una extralimitació.

“La necessitat de regular i de dir quin dia ha de venir [Felip VI] i a quina hora… crec que tot això s’està extralimitant. Hauria de poder venir com més vegades millor”

Mejías veu intimidatòria l’acampada a Universitat

Pel que fa a l’acampada de la plaça de la Universitat, on Ciutadans ha fet un acte de campanya aquest dilluns al matí, Carina Mejías ha considerat que s’ha de desallotjar perquè, segons les ordenances municipals, està prohibit acampar i, a més, ocupa un espai “necessari per fer campanya electoral”. De fet, Cs ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral perquè desallotgi l’espai.

Mejías ha especificat que just al davant de la plaça hi ha la Universitat de Barcelona, un dels col·legis electorals el 10-N: “Moltes persones hi hauran d’anar a votar i no tenen per què passar per davant d’aquella acampada, que utilitza eslògans, i crida i canta proclames separatistes, i en què, a més, actuen amb una certa manera intimidatòria”, ha criticat.

Un gran pacte amb el PP i el PSOE però amb condicions

Ciutadans ha deixat clar que el seu soci principal per arribar a un pacte d’estat és el PP, però Mejías també ha assegurat que hi convidaran el PSOE sempre que es tinguin en compte qüestions imprescindibles, entre les quals, segons la número quatre de Cs, hi ha aturar l’independentisme.