El candidat del PP a la presidència d’Espanya, Pablo Casado, ha acusat Pedro Sánchez (PSOE) de fer coincidir deliberadament les eleccions generals del 2019 amb la sentència del procés per treure’n rèdit electoral. Durant el debat televisiu d’aquest dilluns, el líder dels populars també va insinuar que el socialista coneixia la decisió del Tribunal Suprem abans que es dictés.

Pablo Casado creu que Sánchez va anar a la investidura a finals de juliol perquè la campanya electoral se celebrés just després de conèixer la resolució judicial de l’1-O. Creu que el candidat socialista volia ser “salvador de l’ordre públic” amb les protestes que es poguessin produir als carrers i “anar de dialogant” amb Catalunya.

Casado cita converses privades

Segons va explicar Casado citant converses privades entre els dos polítics, Sánchez sabia que la sentència del procés i la de l’exhumació del dictador Francisco Franco es publicarien en plena campanya electoral. Per això, li ha recriminat la “gran irresponsabilitat” de fer tot el possible perquè les eleccions es fessin en aquest context. “Va perdre temps durant els mesos de primavera i va fer la investidura el juliol perquè coincidís la campanya amb això“, ha criticat.

Per contra, el candidat del PSOE va acusar el PP i Ciutadans de no voler abstenir-se per desbloquejar la situació. En el debat, Sánchez va tornar a reclamar un govern fort i estable a l’estat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]