Les converses per formar govern a Barcelona han centrat les intervencions dels grups municipals a la festa dels Tres Tombs de Sant Andreu, que s’ha celebrat aquest diumenge. El regidor d’ERC, Jordi Castellana, ha lamentat que “el PSC miri a la banda més conservadora”. “L’opció que sembla més viable ara mateix és que hi ha un avenç important en les converses amb Trias i el PSC”, ha afirmat. Castellana també ha dit que des del seu grup no descarten “ser protagonista des d’on sigui”.

Per la seva banda, el regidor de BComú, Pau González, ha insistit en un govern progressista per a Barcelona i ha reclamat, de nou “un espai i una trobada a tres”, en què s’inclogui els republicans. “Cal que aquestes tres forces d’esquerres ens entenguem”. González ha afirmat que “per articular un govern calen més que converses”. El regidor ha dit que Collboni “ha d’acabar de triar” quin model de ciutat vol per a Barcelona.

Sirera creu que Collboni ha de govern sol

El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, ha afirmat que “Collboni ha de trencar amb el cordó umbilical que el lliga amb Colau” i ha tornat a insistir que ha de governar sol, buscant diàleg i acords amb la resta de forces. Sirera tampoc no vol que Collboni pacti amb Xavier Trias: “Seria posar el senyor Puigdemont a Sant Jaume”, ha assegurat.