(ACN/Redacció) El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias (TriasxBCN), ha descartat repartir-se l’alcaldia amb Jaume Collboni (PSC) i ha admès que “no hi ha moció de censura possible”. “Quan un senyor s’asseu a una butaca, o tens la suma per fer-lo fora o no el fas fora”. Ho ha dit en una entrevista a ‘El Periódico’, en què ha insistit en la necessitat de tancar un acord amb els socialistes.

Tot i que ha confirmat que s’han reprès les converses després de les vacances de Nadal, ha lamentat que s’estigui “perdent el temps“. Ha insistit que “l’alcalde no té pressa, però Barcelona sí” i ha demanat a Collboni que decideixi amb qui vol governar. Ha negat que s’estiguin negociant carteres i ha remarcat que la prioritat és definir el model de ciutat.

Trias ha revelat que Collboni li ha traslladat que té un “problema” perquè “és alcalde perquè Ada Colau el va votar”. En aquest sentit, ha avisat que el socialista també té un deure amb el PP, tot i que remarca que aquest detall “se’l salta”. “El PP li va dir que li donava suport però no podia pactar amb Colau i ell parla amb la gent de Colau”, ha indicat.

“El tramvia no passarà de Verdaguer si intervinc en el govern”

També s’ha referit a altres aspectes com l’ampliació del tramvia: “Arribarà a Verdaguer i d’aquí no passarà si jo intervinc en alguna cosa en el govern de la ciutat”, ha assegurat. Ha dit que ampliar-lo és llençar els diners i ha enumerat altres avenços alternatius com els busos sense conductor.

Trias també ha aprofitat per carregar contra els eixos verds impulsats a Barcelona en els darrers anys i ha lamentat que Collboni hagi modificat el seu parer sobre la reforma de Sant Antoni durant la campanya. “Va dir que no faria el mateix que Colau, però després és alcalde i sí que ho fa”, ha criticat. Així mateix, ha considerat que el cas de la via Augusta també és un “desastre” i està “mal dissenyat”.

Partidari d’eliminar el 30 % de reserva en grans rehabilitacions

Per acabar, s’ha mostrat partidari d’eliminar la reserva del 30 % de les grans rehabilitacions d’edificis per a habitatges protegits i ha apostat per analitzar com flexibilitzar-la en el cas de les promocions de nova construcció. “La idea no és equivocada però no funciona”, ha manifestat Trias. Ha apostat per arribar a acords amb promotors i constructors, i ha opinat que és un “disbarat” no voler-hi negociar.