parlament de catalunya buit

Els partits independentistes conserven la majoria absoluta, segons el sondeig de betevé i ‘el Periódico’ amb una forquilla entre els 69 i els 76 diputats. A les darreres eleccions ERC, Junts per Catalunya i la CUP en van sumar un total de 70.

El sondeig pronostica un empat pel que fa als escons d’ERC i Junts (a banda del PSC) per Catalunya amb una forquilla entre els 31 i els 33 diputats. La CUP milloraria els resultats d’ara fa tres anys quan en va obtenir quatre i n’obtindria entre set i vuit. A més, el sondeig dibuixa la possibilitat que el PDeCAT també entri a l’hemicicle amb una forquilla entre zero i dos escons.

Pel que fa al percentatge de vot dels partits independentistes, ERC obtindria un 20,4 %, Junts per Catalunya un 20 %, la CUP un 5,5 % i el PDeCAT un 2,9 %, a una dècima del límit necessari per obtenir representació.

El tripartit d’esquerres també suma

La suma de PSC, ERC i En Comú Podrem també obtindria majoria absoluta segons el sondeig amb una forquilla entre els 70 i els 75 escons. ERC i PSC empatarien amb entre 31 i 33 escons i En Comú Podem n’obtindria entre vuit i nou.

En paral·lel a l’escenari de pactes postelectorals, el sondeig de betevé també exposa la irrupció de Vox al Parlament de Catalunya, que hi entraria per primera vegada amb 10-11 diputats i se situaria com a quarta força.