Com en una pel·lícula de suspens, la notificació de la banca suïssa ha arribat a mig matí amb el ple ja en marxa. Una injecció de moral per a l'alcalde, que havia de donar explicacions del cas al tram final de la sessió. (POSTPO) Trias ha fet valer la carta per reiterar, una vegada més, que no té ni ha tingut mai comptes a l'estranger. S'ha atacat, ha dit, el seu honor, i no descarta apel·lar al Defensor del Poble. L'alcalde ha anat més enllà i ha acusat el ministre de l'Interior de pressionar els mitjans per publicar una informació falsa. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Crec que és gravíssim, i no estic disposat a admetre-ho de cap de les maneres. I penso demanar la dimissió del ministre de l'Interior. És una vergonya el que ha fet aquests dies el ministre de l'Interior". ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Les acusacions sempre s'han de demostrar. És el que reclama per a vostè, jo crec que això també ho haurà de demostrar." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "He parlat amb periodistes i directors dels mitjans de comunicació que em diuen: 'ens ha trucat i ens ha dit podeu posar-vos-hi de peus, que això és veritat'. I això és molt greu!" La resta de grups han agraït les explicacions. El PSC, però, ha lamentat que la notícia s'hagi filtrat abans a 'La Vanguardia'. GABRIEL COLOMÉ, president del Grup Municipal del PSC "Ens molesta que vostè obri un debat i que 'La Vanguardia' ja tingui la notícia." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Si vostè em pregunta com ho ha aconseguit 'La Vanguardia'. No ho sé, potser l'hi ha enviat el ministre de l'Interior." També contra l'Estat han carregat Iniciativa i Esquerra, que han reclamat transparència. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "El govern de l'Estat, de cap de les maneres no pot estar al marge d'aquest escenari d'opacitat. La ciutadania té dret a saber." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Vostè no patirà com ha patit aquests dies quan es qüestionava la trajectòria d'una persona i la seva honorabilitat. I això és impresentable." El ple ha tancat una setmana convulsa en la política municipal. Cinc dies que el mateix alcalde ha qualificat com un malson. El mateix Trias ha volgut tancar la intervenció dient que les informacions d''El Mundo' no només han atacat la seva persona sinó una institució, l'alcalde de Barcelona. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament, Marc Garcia.

Trias ha afirmat que està disposat a “anar a les últimes” i que se sent “amb dificultat” de poder-se defensar. L’alcalde ha titllat de “vergonya” que es filtrin informacions “falses” com la del compte que presumptament tenia a Suïssa, i ha explicat que alguns periodistes i directors de diari li han confirmat que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, els havia trucat animant-los a publicar la informació i dient-los que podien “posar-s’hi de peus que és veritat”.

L’alcalde ha llegit una carta signada pels consellers jurídics de la Unió de Bancs Suïssos en la qual es confirma que no hi ha cap compte corrent al país a nom seu. Trias ha recordat que ha interposat una querella contra el diari ‘El Mundo’ i els periodistes que van signar les informacions, i ha explicat que ha demanat que el director general de la policia espanyola testifiqui durant el judici.

Xavier Trias ha agraït el suport rebut per part d’alguns dels regidors de l’Ajuntament. Tanmateix, s’ha mostrat dolgut que hi hagi hagut qui ha dubtat d’ell, i ha sentenciat que el molesta “que la gent es cregui abans una notícia falsa d”El Mundo’ que no pas a ell mateix. L’alcalde ha especificat, a més, que no ha arribat a tenir mai ni 13 milions d’euros ni 200.000 euros en un compte corrent, com apuntaven les informacions del diari.