ARTUR MAS, president de la Generalitat "Constatar que un país de baixa intensitat democràtica és capaç de fer aquestes coses, això forma part de la poca qualitat democràtica, poder calumniar i difamar, i aquí queda tot això, no és d'un país de qualitat democràtica." "Jo, aquesta medicina ja l'he tastada. Ara li han fet a l'alcalde Trias, que ha reaccionat com havia d'haver reaccionat, presentant querelles i demandes oportunes i fent notar que tota aquella teòrica informació és pura intoxicació."

En referència a la informació publicada aquest dilluns a ‘El Mundo‘, que indicava que Xavier Trias tenia un compte amb 13 milions d’euros a Suïssa, Artur Mas ha afirmat que un país que permet “calumniar i difamar” indica que té “poca qualitat democràtica”.

Des del primer moment, Trias va negar tenir diners en bancs a l’estranger i va afirmar amb rotunditat que la informació era “totalment falsa”. Aquesta informació l’han corroborat aquest divendres els consellers jurídics de la Unió de Bancs Suïssos en una carta. Mas ha dit que ell també ha passat per una situació similar i ha elogiat la reacció de Trias de presentar “les querelles i demandes oportunes” per demostrar que “tota aquella teòrica informació és pura intoxicació”.