El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha defensat la reforma de la Model “però no d’aquesta manera” i ha retret a l’alcalde que “faci de Mas” deixant uns fons que acaben perjudicant els barcelonins. Segons el PP, les operacions s’han fet amb “un marcat accent electoral”, i han afegit que no creuen que la Generalitat pugui fer front al lloguer de la Model. En aquest sentit, Fernández Díaz ha ironitzat: “I si no paguen el lloguer de la Model què farem? Desnonarem els presos?”

Per part del PSC, Gabriel Colomé ha carregat contra el pacte de l’Ajuntament amb la Generalitat argumentant que l’acord suposa la compra d’edificis que no són estratègics, i ha titllat el govern municipal de ser “la subdelegació del govern de Catalunya, no el govern de la ciutat”.

Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha assegurat que no pot avalar un acord “que només coneixem per la premsa”. Critica l’opacitat i el secretisme amb què s’ha dut l’acord amb la Generalitat de Catalunya i demana més transparència. Els ecosocialistes han demanat que, quan s’aconsegueixi un nou acord, aquest “sigui ratificat per aquest plenari”.

El Grup Municipal d’Unitat per Barcelona s’ha mostrat contrari a la proposició de rebuig del pacte que han fet PP i PSC. Segons Joan Laporta, “si la Generalitat no té diners i té actius ubicats a Barcelona i són clarament d’interès a la ciutat, són actius de futur.”

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha defensat l’acord argumentant que és encertat que el consistori adquireixi “peces estratègiques clau que fa anys que estan aturades”, i ha posat d’exemple l’adquisició de la nau central de Can Batlló, l’espai on es reagruparan el miler de treballadors d’Hàbitat Urbà. Recasens ha insistit que el pacte és una forma efectiva de reduir el deute amb la Generalitat: “Fa un mes el deute era de 143 milions i ara és de 128, 15 milions menys”.