El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat una setmana i mitja després de les municipals que manté la seva candidatura a la investidura “com a primera força de progrés” a la ciutat. Ho ha dit aquest dijous al vespre, des del Consell de la Federació del PSC a Barcelona, en què ha insistit que treballarà per teixir “un govern fort i estable amb una majoria de 24 regidors” (sumant els 10 socialistes, els nou de BComú i els cinc d’ERC) i “amb un alcalde del PSC”.

Collboni ha dit que vol fer valdre aquesta alternativa a Xavier Trias (guanyador de les eleccions del 28-M) en clau de progrés perquè “Barcelona demana canvi i mereix polítiques de progrés”, alhora que ha recordat que el conjunt de partits d’esquerres i progressistes (PSC, BComú i ERC) suma més regidors —en total 24— que el conjunt de partits en clau independentista (11 regidors de TriasxBCN més els cinc d’ERC).

Barcelona ha votat majoritàriament les forces de progrés i no independentistes”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

En aquest sentit, el cap de llista socialista ha insistit en la pressió que la seva número tres, Laia Bonet, va adreçar a Esquerra Republicana la setmana anterior: “Si prosperés un govern de front independentista, seria condemnar Barcelona a la ingovernabilitat i al bloqueig”, ha sentenciat. Collboni també ha reiterat que el PSC parlarà amb tota la resta de formacions que entraran al proper consistori, excepte amb el partit d’ultradreta Vox.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?