JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "És cert, i és així, que en alguns barris d'aquesta ciutat s'estén una certa sensació d'inseguretat, jo diria que difusa. I s'estén sobretot perquè hi ha manca de polítiques preventives primer des del punt de vista de la medició o de polítiques socials. I això a mig termini acaba tenint conseqüències."

Jaume Collboni ha condemnat la violència d’aquests últims dies a Sants i altres zones de la ciutat. El líder municipal del PSC ha assegurat que la ciutat pateix “una crisi de seguretat”, i ha exigit a l’alcalde lideratge per resoldre el conflicte a Can Vies, una situació en la qual hi han hagut “decisions errònies, descoordinació i manca de diàleg”. Amb tot, Collboni ha descartat, per ara, demanar dimissions i s’ha ofert a proposar solucions.

En aquest sentit, el PSC ha demanat a Trias que convoqui la junta de seguretat local, el màxim òrgan de coordinació policial de la ciutat que presideix el mateix alcalde. Collboni vol que s’hi analitzi què ha fallat fins ara i activar polítiques de prevenció. Els socialistes també han fet la petició d’una sessió extraordinària de la Comissió de Seguretat i Mobilitat per debatre el conflicte a Can Vies. Per últim, el PSC ha reclamat a l’alcalde que lideri un acord polític i social amb entitats de Sants.

El líder socialista s’ha mostrat crític amb el govern perquè considera que no s’han dut a terme polítiques preventives per frenar “conflictes latents” en alguns barris de la ciutat. Segons Collboni, en les zones més afectades per la crisi econòmica, l’atur i les desigualtats “s’estén una certa sensació d’inseguretat difusa”. Una situació que arriba, ha assegurat, per “la manca de polítiques preventives en mediació o polítiques socials”. Collboni ha alertat que “això a mig termini acaba tenint conseqüències”.