PERE NAVARRO, primer secretari del PSC "El PSC no ha fet uns bons resultats. Malgrat tot, estem en un panorama molt similar a les darreres eleccions del Parlament de Catalunya. Jo vull recordar avui aquí que aquestes són les segones eleccions que mas perd d'una manera contundent i demanem al president de la Generalitat que faci una reflexió." JAVI LÓPEZ, candidat del PSC "Nosaltres no hem tingut bons resultats ni a Espanya ni a Catalunya i haurem de reflexionar també, com part del socialisme europeu, de com som capaços, tal com vàrem fer durant moltes dècades, de representar la justícia, els drets i la llibertat a les institucions." ELENA VALENCIANO, candidata del PSOE "No estamos satisfechos. Nos parece un resultado duro, difícil para el partido socialista. Hay una situación política muy complicada en España, también en el resto de Europa. Es muy importante que los partidos democráticos europeos hagan una profunda reflexión."

El PSC ha passat de primera a tercera força política a Catalunya. Pere Navarro ha reconegut que no són uns bons resultats, però ha recordat que “estem en un panorama molt similar al de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. En aquest sentit, Navarro ha dit que “són les segones eleccions plebiscitàries que Artur Mas perd d’una manera contundent” i que el president de la Generalitat també s’ho hauria de plantejar.

La candidata del PSOE, Elena Valenciano, també ha reconegut que ha estat “un resultat dur i difícil per al partit socialista” espanyol, així com per a molts d’altres de tot Europa. Per això, ha dit, bona part de la socialdemocràcia europea haurà d’impulsar aquest procés de reflexió per intentar tornar a ser majoritaris en tots aquells països que ha deixat de ser-ho.