FERRAN PEDRET, diputat del PSC "El director general de la Policia s'equivoca fins i tot en el moment de dimitir, enmig d'una crisi com la que ha causat el desallotjament del centre augestionat de Can Vies." RAMON ESPADALER, conseller d'Interior "Fem-nos tots plegats una pregunta, perquè el tema és molt seriós: si avui el que cal justificar és l'actuació de la policia davant els esdeveniments d'ahir, tenim un problema molt greu com a societat i com a país" JOAN HERRERA, president del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA "Manel Prat, en lloc d'encarar els casos d'abusos policials, el que va fer és minimitzar-los, i això ha afectat massa temps el prestigi dels mossos. Només això explica que avui s'estigui gestionant tan malament la situació a Sants." ARTUR MAS, president de la Generalitat "En el tema de Sants, vostè creu que s'ha actuat malament? I si creu que s'ha actuat malament, des de quan i per part de qui? I qui va començar les peticions de remodelació urbanística del que havia de ser Can Vies i qui governava aleshores a l'Ajuntament de Barcelona?"

La dimissió del director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, ha estat tema de debat al Parlament aquest dimecres. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha desvinculat la decisió a l’operatiu policial de Can Vies. Espadaler ha explicat que “podria haver dimitit el dissabte” però tot i això va decidir encarar l’operació del desallotjament.

La resta de partits també s’han referit a la renúncia de Manel Prat. Precisament, ICV-EUiA volien demanar-ne la dimissió davant de l’hemicicle. El diputat Jaume Bosch considera que la decisió de Prat ha arribat “tard i malament”. Ha afegit que no donen credibilitat als motius personals que va al·legar el fins ara director general de la policia.

Des del grup parlamentari del PSC també han estat crítics. Ferran Pedret ha lamentat que Manel Prat no deduís que el desallotjament de Can Vies provocaria els aldarulls que s’han produït les dues darreres nits. A més, li retreu que no hagi esperat que Sants recuperi la normalitat per deixar el càrrec.

La diputada d’ERC Gemma Calvet, per la seva banda, ha assegurat que el govern ja ha començat a canviar les polítiques de seguretat.