QUIM ARRUFAT, portaveu adjunt de la CUP al Parlament "Lamentem profundament aquest desallotjament, l'ordre política dictada pel Districte de Sants- Montjuïc i pel regidor del Districte, Jordi Martí, tal com estan fent els moviments socials implicats." DOLORS CAMATS, portaveu d'ICV-EUiA al Parlament "És aquest trencament del diàleg el que ha acabat propiciant aquesta situació i nosaltres descartem que fos l'única solució la que ahir es va prendre, i la decisió que es va prendre de desallotjar per la força un equipament que portava 17 anys autogestionant-se. Fruit d'aquesta circumstància, que envolta el director general de seguretat, hem presentat una esmena a les mocions de justícia que es debatran el dijous en el que demanem el cessament per part del director general de seguretat, Manel Prat."

Arrufat ha lamentat el desallotjament de Can Vies, “un espai emblemàtic per al barri de Sants i que tenia el suport de més d’un centenar d’entitats” i ha criticat la política de Convergència i Unió, “la manera d’entendre la ciutat a base de cops de mall per a la destrucció d’un capital social i cívic construït a base de milers de persones sumant molts esforços”, ha afirmat. Arrufat ha afegit que la promesa de Jordi Martí de fer obres a l’edifici perquè després s’hi tornessin a instal·lar les entitats “era mentida ja que s’està enderrocant l’edifici, per la qual cosa no hi havia cap intenció de  reconvertir-lo”.

Pel que fa a la dimissió de Martí, han evitat pronunciar-s’hi tant ICV-EUiA com ERC, que sí que ha demanat la compareixença del conseller d’Interior, Ramon Espadaler. El portaveu parlamentari, Oriol Amorós, ha exigit que Espadaler doni explicacions sobre l’actuació policial després de la manifestació en suport a Can Vies i els incidents que van tenir lloc al setmanari ‘La Directa’.

Per altra banda, Camats ha dit que el trencament del diàleg ha acabat propiciant aquesta situació. ICV ha descartat que l’única solució fos “desallotjar a la força un equipament que feia 17 anys que s’autogestionava”. Per aquesta raó, així com per la gestió en el cas Quintana, Camats ha anunciat que ICV-EUiA ha presentat una esmena a les mocions de justícia que es debatran dijous al Parlament en què es demana el cessament del director general de seguretat, Manel Prat, que ha dimitit justament aquesta tarda.