JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Aquesta recerca d'una solució ha estat impulsada per un servidor i per l'Ajuntament de Barcelona. No hem aconseguit fins avui aquesta solució, però la voluntat política d'aquest regidor de Sants-Montjuïc ha estat abans, ara i en un futur continuar trobant sortides de futur per a les activitats que fan els col·lectius de Can Vies. Can Vies és un col·lectiu antisistema que no reconeix l'autoritat de l'Ajuntament, no reconeix l'autoritat d'un regidor ni de cap administració pública i és difícil interlocutar-hi amb normalitat. La proposta és que els col·lectius de Can Vies puguin disposar d'espais per poder desenvolupar les activitats. Aquesta és la proposta que vam fer fa un any i mig. Que he fet fa un any, mig i abans-d'ahir i que continuarem fent perquè l'edifici de Can Vies és un símbol, però el més important són les entitats i les persones. Que puguin continuar fent les seves tasques però en entorn normalitzat sense problemes amb els veïns. Molts veïns han estat anys patint les molèsties i alguna cosa més que molèsties d'alguns usuaris de Can Vies. El col·lectiu de Can Vies no és homogeni. Parlem d'alguns usuaris de Can Vies. Can Vies és col·lectiu gran i heterogeni. No es tracta de criminalitzar un col·lectiu sencer. Hem d'anar en compte amb els violents. La gent que ahir es va manifestar per Sants va fer trencadissa i va cremar una unitat mòbil de televisió.... Amb aquesta gent és molt difícil dialogar."

En aquest sentit, el regidor de Sants-Montjuïc ha dit que no vol “criminalitzar un col·lectiu sencer perquè Can Vies és un col·lectiu molt heterogeni”. Martí ha insistit que sempre ha estat “disposat a dialogar, des del primer dia”, i que, tot i com han acabat les coses, “es pot continuar parlant” per trobar una altra ubicació als col·lectius que feien activitats a Can Vies. “La proposta és que puguin disposar d’espais per poder desenvolupar les seves activitats en un entorn normalitzat”.

En aquest punt el regidor de Sants-Montjuïc, que ha posat com a exemple “les fórmules de consens que hem trobat a Can Batlló”, ha volgut incidir en els veïns i “en les molèsties que durant anys han viscut, causades per alguns usuaris de Can Vies”. El regidor ha remarcat que “amb la gent que ahir es va manifestar, es van fer trencadisses i es va cremar una unitat mòbil de televisió, és molt difícil dialogar”. “S’ha d’anar molt amb compte amb els violents”, hi ha afegit.