JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "És evident que el resultat que ha fet el PSC a la ciutat de Barcelona i al conjunt del país no és gens satisfactori. De fet ha estat dels pitjors que hem tingut. No hi ha una corelació directa entre els resultats de les europees i els resultats de les municipals." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Cada elecció té la seva dinàmica. A Barcelona sí que hi ha una evidència: deixa de ser fa temps cosa de dos, PSC i CiU, i que hi ha un tercer amb força que és el PP." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "És un resultat històric, mai no havíem guanyat el PSC en unes eleccions, però crecés molt significatiu de la força que té ICV-EUiA en tots els barris i tots els districtes de la ciutat." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Sobretot el que més ens importa és que hi ha un percentatge més gran de gent que vol decidir el seu futur polític votant el 9N".

De tots els partits que baixen, només el PSC, per boca del president de la Federació de Barcelona, Jaume Collboni, ha admès que “el resultat no és satisfactori”. “De fet, han estat els pitjors que hem tingut”, ha afegit. Collboni creu que cal reflexionar en el si del partit per “recuperar la confiança dels ciutadans”. El nou líder del PSC ha negat que hi hagi relació entre els resultats de les europees i els d’unes municipals, i s’ha mostrat confiat que la ciutadania “recordarà la feina que han fet els governs de progrés” com a base per recuperar l’electorat perdut.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz també apunta que els resultats de les eleccions europees no es poden extrapolar a unes municipals. “Les municipals tenen unes coordenades de ciutat que no es donen en les altres eleccions”, ha defensat. El president del Grup Municipal del PP ha dit que les eleccions posen de manifest que “Barcelona deixa de ser cosa de dos, CiU i PSC”, i ha assegurat que hi ha un tercer partit, el PP, “amb força”.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, veu els resultats de la coalició a les europees, per davant del PSC a la ciutat, com un impuls per plantar-se el 2015 “sent el veritable motor de l’alternativa d’esquerres a Barcelona”. “És un resultat històric, mai no havíem guanyat el PSC en unes eleccions” ha valorat Gomà, que ho veu com el senyal de “la força que ICV-EUiA té en tots els barris i districtes de la ciutat”.

Des d’Esquerra, Jordi Portabella ha destacat la victòria d’ERC a la ciutat, on ha guanyat en sis districtes fins ara afins al PSC o a CiU, com en el cas de Gràcia. El líder republicà ha vinculat els resultats del 25M a la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre. “El que més ens importa és que hi ha un percentatge més gran de gent que vol decidir el seu futur polític votant el 9N”, ha dit.