CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO, eurodiputat electe de Podem: "Yo creo que en el futuro habría que buscar alianzas con otras fuerzas de la izquierda que considero renovadoras, como puede ser Iniciativa o la CUP. Yo voy a ir a recoger el acta de eurodiputado el día que se constituya el Parlamento. A partir de allí, ya veremos. Creo que hay algunas medidas básicas por las que vale la pena estar presente durante un tiempo en el Parlamento Europeo. Ni el equipo dirigente de Podemos ni yo mismo lo pensábamos. Pensábamos dos o tres como máximo pero llegar a cinco ha sido una sorpresa muy agradable."

A Catalunya i Barcelona, on han estat la setena força, els resultats han estat més prudents, però a diversos punts de la geografia espanyola han escalat fins al tercer lloc, i això amb només cinc mesos de trajectòria política.

Sobre els vots aconseguits a Barcelona, un 4,72%, Jiménez Villarejo reconeix que els comicis “han estat molt influïts pel debat sobiranista i ens ha faltat més treball de base”. L’exfiscal Anticorrupció ja ha manifestat en diverses ocasions que no dóna suport al referèndum sobiranista, però que creu en el dret a decidir en “qüestions vitals” que afecten molt directament la ciutadania. Jiménez Villarejo ha considerat que la consulta “és incompatible amb les lleis vigents i està formulada pèssimament”. En el programa de Podem la qüestió sobiranista “s’aborda de forma lateral”, però ha defensat que ell pugui tenir una opinió pròpia “perquè no hi ha disciplina de partit”.