L’acabat d’investir alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat entrevistat en directe aquest dimecres, 28 de juny, a betevé des del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El director de betevé, Sergi Vicente, li ha preguntat sobre les claus que han de marcar aquest mandat. Aquí es pot veure l’entrevista completa.

Quines seran les línies mestres del mandat de Jaume Collboni?

L’alcalde, Jaume Collboni, va ser investit el dissabte 17 de juny, amb els vots dels regidors del PSC, BComú i el PP. Un dels primers anuncis del nou alcalde va ser el compromís d’acabar la reforma de la Rambla en tres anys, la meitat del que es va preveure durant el mandat anterior.  

Durant l’entrevista Collboni ha assegurat que treballarà per buscar el consens ja que prefereix “fer la ciutat governable i tenir majories suficients i governs sòlids”. De fet, no ha descartat que en els pactes també s’hi pugui incloure Junts per Catalunya: “Els consensos de ciutat com l’ordre, la neteja, la seguretat, l’habitatge i la neutralitat en les emissions van més enllà dels partits progressistes. S’hi pot incloure Junts“, ha dit.

L’alcalde també ha explicat que rebutja fer més eixos verds a l’Eixample i aposta per recuperar interiors d’illa, defensa acabar les obres del tramvia i les de la via Laietana i s’obre a avaluar el carril bici de la via Augusta.